Waaranders in Het Noord Hollands Dagblad

- 02 juli 2020

Waaranders, wil je leven?

''Een wijk waar je voor elkaar klaar staat''.

Waaranders is een woonzorgconcept. Het staat voor kleinschalige buurtschappen waarin zorg en wonen hand in hand gaan. Diversiteit wordt gestimuleerd. Mensen op leeftijd, met een beperking of zorgbehoefte, gezinnen, singles en koppels zijn op ongedwongen wijze verenigd en kijken naar elkaar om. Een gemeenschappelijke ruimte en bijbehorende faciliteiten – denk aan een tuin, parkje of dierenweide, een huiskamer, clubhuis of kulturhus – verbinden de bewoners met elkaar en hun omgeving. Dit is dé plek voor spontane en georganiseerde ontmoetingen. Voor een praatje, een bakje koffie en gezellige activiteiten. Uit de samenwerking tussen Cittanova en Ter Steege Bouw Vastgoed is het mooie project de Kastanjetuin gekomen en nu ook een nieuwe woonwijk in Heerhugowaard. Lees het artikel uit het Noord Hollands dagblad.

Nieuwe woonwijk in Heerhugowaard

De wijk is ontwikkeld op basis van het Waaranders concept. Groen en landelijk zijn de kernwoorden voor een woonmilieu met een kleinschalig, dorps karakter. In de wijk komt dit tot uitdrukking in het grote aandeel groen in het gebied, zowel in de openbare ruimtes als op privéterrein. De verschillende woningen staan letterlijk in het groen, waarbij percelen en parkeerplaatsen zo veel mogelijk op een groene wijze worden ingepast, door bijvoorbeeld de toepassing van hagen. Een gezamenlijke moestuin, boomgaard en een zachte overgang van privé naar openbaar gebied stimuleert een gemoedelijke woonbeleving.  De wijk wordt ruim opgezet en biedt plaats voor een zorgcomplex en 106 grondgebonden woningen, waaronder seniorenwoningen. De architectuur van deze woningen is gebaseerd op de Kastanjetuin in Zwolle.

Het plangebied van de nieuwe woonwijk is onderdeel van de Vaandel Zuid. De Vaandel Zuid bevindt zich aan de noordzijde van de stad Heerhugowaard. Gaandeweg is dit gebied steeds meer onderdeel gaan worden van de stad Heerhugowaard. Door de rust, ruimte, goede aansluiting op het lokale wegennet, sportcomplex om de hoek en het treinstation op ongeveer 10 minuten fiets afstand, is het een mooie plek voor een nieuwe woonwijk!