De mens en zijn verhaal als het uitgangspunt van JP van den Bent Stichting

- 05 oktober 2022

In het Waaranders Wonen project de Kastanjetuin in Zwolle staat een locatie van JP van den Bent Stichting. De locatie bestaat uit 21 appartementen voor begeleid wonen. De appartementen hebben allemaal een eigen woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn de begeleiders aanwezig wanneer dat nodig is. Ook heeft deze locatie een logeerhuis. Het logeerhuis is voor alle leeftijden en biedt plek voor acht logés per nacht. Sommige verblijven een weekend in de maand en anderen een paar nachten per week. Naast het logeerhuis wordt ook nog buitenschoolse opvang geboden. Kortom, een goed gefaciliteerde locatie in een bijzondere wijk. Benieuwd naar de mensen en hun verhaal? Lees mee. 

Tevreden bewoners

Karolien Kleinheerenbrink werkt al achttien jaar als begeleider bij JP van Bent stichting en sinds kort in de Kastanjetuin. Ze vertelt dat de bewoners heel tevreden zijn, omdat de nieuwe locatie supermooi is en ze volop kunnen genieten van hun eigen rustige woonruimte. Een plek zonder al te veel prikkels. Maar ook een plek waar ze eventueel de reuring kunnen opzoeken door een kopje koffie te drinken in de Stadshoeve of een wandeling te maken met een medebewoner en begeleider.

Ook tevreden medewerkers

Ook Karolien en haar collega’s zijn dik tevreden over hun nieuwe werkplek. De ondersteuningsvraag van de cliënten is vrij divers. Door de locatie van deze vestiging wordt haar werk een stukje makkelijk gemaakt. Zij werken namelijk in een prachtig gebouw met een mooi en vrij uitzicht op een weiland. Er lopen zelfs ezeltjes en schaapjes in de achtertuin! Daarentegen zijn andere stadse voorzieningen dichtbij. Denk aan de supermarkt, drogisterij, kledingwinkels, etc. Hoe uniek is dat?!

 

Toekomst

Samengevat een mooie start voor deze JP van den Bent locatie. Nu is het tijd om te onderzoeken hoe de verbinding tussen JP van den Bent Stichting en alle bewoners van de Kastanjetuin nog meer kan worden opgezocht. Dat voorspelt mooie dingen voor de toekomst!

 

SAMEN ZORGEN VOOR VERBINDING!