Arne verhuisde voor de bouw van Hugo’s tuin naar Heerhugowaard

- 27 november 2023

Arne Meesters is timmerman bij Ter Steege. Hij woont in het oosten van het land en werd gevraagd om zijn twee rechterhanden in te zetten voor Hugo’s tuin, zo’n 100 km verderop. Arne moest even nadenken, maar besloot het te doen. “Ik vond het een mooi plan én het leek me wel een avontuur om buiten de regio te werken met mensen die ik niet ken. Dan leer je weer nieuwe dingen.”

Arne zocht voor de duur van het project woonruimte in Heerhugowaard. We spreken Arne de dag voordat hij weer richting het oosten afreist. “Ja, morgen is het werk hier gedaan en staat mij weer een mooie, nieuwe klus te wachten in Coevorden en Emmen. Ik heb het hier echt ontzettend naar mijn zin gehad. In eerste instantie werd ik gevraagd om het team te komen versterken voor een periode van 4 maanden. Dat werden er bijna 12. Al die tijd verbleef ik in een caravan op een camping. Dat leek me een leuk avontuur en dat was het ook. Heerlijk rustig wonen en lekker veel buiten zijn!"

Saamhorigheid

Ook het contact met het team heeft Arne als heel prettig ervaren. "Als enige oosterling tussen allemaal westerlingen was het voor iedereen even wennen. Maar al snel konden we het erg goed vinden met elkaar, dus ik vind het wel jammer dat het nu afgelopen is. Maar het werk is klaar. De woningen zijn opgeleverd. We doen nog wat laatste klusjes in de woningen en bij de buurtschuur en dan sluit ik af. Ik vind het heel fijn dat we het ook echt áf kunnen maken. Daarmee bedoel ik dat we er als team gelijk op in kunnen springen als bewoners nog kleine puntjes tegenkomen in hun nieuwe huis."

Daar word ik blij van

"Als ik nu door de wijk loop, voel ik trots. Het is echt heel mooi geworden en ik ben blij dat ik aan zo'n bijzondere buurt een bijdrage heb mogen leveren. Maar wat me het meest raakt, zijn de vrolijke gezichten van bewoners. Natuurlijk zijn ze blij met hun nieuwe huis, maar vooral ook met de buurt. Ze hebben heel bewust gekozen voor de Waaranders-manier van samenleven en daar zetten ze zich ook voor in. Ik las laatst een artikel in het Noordhollands Dagblad over Hugo's tuin. Ik herkende het enthousiasme waarmee de bewoners over het plan spreken. Mooi is dat!”